Paylaşmak kolay!
Bir Karikatür Üzerine
Hasan Baltalar
14 Kasım 2008 Cuma
11137 Görüntülenme
6 Yorum

Bugüne kadar gördüğüm en anlamlı karikatürlerden birisini sizinle paylaşmak istiyorum. Bu karikatür bana toplumun nereden nereye geldiği, günlük hayatını nelerin oluşturduğu, nelere bağımlılık kazandığı ve buna benzer o kadar çok sayıda mesaj veriyor ki…

b071i001.jpgTelevizyon ve İnsan
b071i001.jpgTelevizyon ve İnsan

Size de fikrinizi soracağım ama ben resimden şunu okuyorum: Önceleri televizyonlarımız göbekli, bizler ise zayıftık. Şimdi ise denge değişti. Televizyonlarımız inceldi, onları seyretmekten saatlerce yerinde oturan bizler göbeklendik.

Televizyon ile 1974 yılında yakınlaştım. Babam, kardeşlerimle birlikte mahallenin kahvesine “Tatlı Cadı” dizisini seyretmek için kaçmamdan bıkmış, en azından evde durmamızı sağlamak için televizyon satın almıştı. Dizi dedim de, bir de “Uzay Yolu” vardı. Kanal tekti: “TRT”. Edremit’te Yunanistan kanallarını seyretmek de mümkün olduğundan, kanal değiştirmek istediğimizde yerimizden kalkıp televizyonun yanına gitmek zorunda kalırdık.

Şimdi uzaktan kumanda cihazı sayesinde, kanal değiştirmek için yerimizden bile kalkmıyoruz. Üstelik dizi sayısı da öyle 3–4 adet değil, yüzden fazla! Uydu sistemi var, kanal sayısı 1500! Daha keyifli bir seyir için gelişmiş ses sistemleri icat edilmiş, televizyonlar incelmiş ve netliği artmış. Yerinden bir türlü kalkmak istemeyen, az yürüyen, çok seyreden bizler de hareketsizlikten yağlanmaya ve sağlığımızı kaybetmeye başlamışız.

Ne dersiniz, haksız mıyım?


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

İlgili Diğer Yazılar

 

Yorumlar

İrem
Konuk
Comment
“Televizyon ve Biz” hakkında
Yorum 6 (01 Kasım 2010 16:49)
Ewet haklısınız ve bunun aması falan yok. Bunu değiştirmek bizim elimizde!
Su
Konuk
Comment
Güzel
Yorum 5 (27 Ekim 2010 16:47)
Evet doğru. Kısacası ödevime o kadar çok yardımcı oldunuz ki, çok teşekkürler.
Berkay
Konuk
Comment
Katılıyorum
Yorum 4 (13 Ekim 2010 17:56)
Hakan arkadaşımızın dediği gibi, bunları yapan biziz. Bizler yaptık bunları ve zorunlu olarak bu yaptıklarımızı kullanıyoruz. İsteyen gidip televizyonun yanına kanal değiştirebilir yani. Ama herkese artık bu zamanda yerinden kalkmak bile zor geliyor.
Hakan
Konuk
Comment
Haklısınız ancak
Yorum 3 (18 Kasım 2008 18:53)
Birde olayın diğer tarafı var. O televizyonu incelten teknolojiyi bizler geliştirmiyor muyuz? Ya da yüzlerce dediğimiz diziyi çekecek alt yapıyı?

Dünya değişiyor, bundan kaçamıyoruz. Vücut çalıştıran insandan çıkıp kafa çalıştıran insan olduk (En azından bir kısmımız).

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.