İnternet’te Yapılan Aramalar

Arama motorları, taradıkları internet sitelerini veritabanlarına kaydeder ve daha sonra üzerlerinde yapılan aramaları ilgili internet sitelerine yönlendirirler. Bu operasyon, internet sitelerinin bulunmalarında ve okunmalarında büyük rol oynar.

Arama motorları tarafından yönlendirilen aramaların kayıtları, internet sitesinin (eğer gerekli düzenleme yapılmışsa) ziyaretçi kaydı olarak elde edilir. Bu sayede “arama çubuğuna ne yazılarak gelindiği”, sayfada ne kadar kalındığı gibi bilgilere kavuşulmuş olur. Bu bilgiler de site sahibine, analiz için önemli veriler sunar.

Bazen gelinen sayfada bulunan bilgiler, arama için seçilen kelimelerin tamamını veya bazılarını içerse de ziyaretçinin ihtiyacını tam olarak karşılamaz. Bu da blog yazarlarına, yeni yazı yazmak için ilham verir.

search.pngArama Motoru
search.pngArama Motoru

Yeni Bir Fikir

İnternet siteme aramalarla gelen ziyaretçi kayıtlarının bana düşündürdükleri ve yorumlarım üzerine yeni bir yazı tarzı oluşturmaya karar verdim. Aklıma ilk geldiğinde, sosyal medyada da bu fikirden bahsetmiştim.

Okuduğunuz bu tanıtım yazısından sonra, arama kayıtları ile ilgili yorumlarımı bir yazı dizisi haline getirmek istiyorum. Zaman buldukça da parça parça yayınlamayı düşünüyorum. Yazdıklarım, soru kipinde yapılan aramalar için cevap niteliği de taşımış olacak. Böylece serbest okurlar ilgi duyulan aramalar hakkında bilgilenirken, meraklıları da bu aramalarla ilgili (blog yazısı kadar uzun yazılamayan) fikirlerimi öğrenmiş olacaklar.

Bu yeni yazı tarzı, blog yazarları arasında böyle bir konuyu işleyen ilk çalışma değil. Ancak benim blogum için yenilik olacak. Bu iş için, son bir yıl içinde yapılan aramalarla internet siteme gelen ziyaretçileri içeren 1500 kaydı taradım. Buna yeni arama kayıtları da eklenecek. Yani malzeme sıkıntısı yok! ☺

Önceden Yazdıklarım

Bahsettiğim arama kayıtlarından esinlenerek sosyal medyada zaman zaman yazdığım cümleleri buradan okuyabilirsiniz.

Yeni Yazı Dizisi

Yeni yazı tarzımın ilk örneğine buradan ulaşabilirsiniz. Sonrakiler de bu yazının altındaki “İlgili Diğer Yazılar” başlığı altında yer alacaktır.

İlginiz için teşekkür ederim ☺

Bu sayfaya ait son güncelleme: 28 Ocak 2023 Cumartesi, Saat 11:20