Paylaşmak kolay!
Bu Kez Turkcell Reklâmı
Hasan Baltalar
12 Kasım 2008 Çarşamba
5122 Görüntülenme
1 Yorum

Televizyon reklâmlarına taktım! Bir zaplama uzmanı olmama rağmen yine de reklâmlardan kaçamıyorum. Daha önceki bir yazımda bir Vodafone reklâmı hakkındaki düşüncelerimi yazmıştım. Bu sefer bir Turkcell reklâmı ilgimi çekti. Son günlerde televizyon kanallarında yayınlanan bir Turkcell reklâmının düşündürdüklerini bu yazı vasıtasıyla sizinle paylaşmak istedim.

Reklâmın video kaydını buradan izleyebilirsiniz.

Reklâm filminde bir delikanlı sevdiği kıza aşkını ilan ediyor. Ancak sesi kızcağıza kesik kesik ulaşıyor. Kız telefonu kapatmak zorunda kalıyor. Daha sonra delikanlı Selocan’ların önerisiyle, 9 Kasım’da başlayan numara taşınabilirliği imkânını kullanıyor ve hangi operatörü kullanıyordu ise (!) Turkcell’e geçiyor. Aşkını tekrar ilan ediyor, ama bu kez kızın babasına.

Bir kere, harika bir yapım! Hangi ajansın eseridir bilmiyorum ama fikir, senaryo, oyuncuların rolleri gerçekten kutlamayı hak ediyor. İşin içinde bir de ince bir dokundurma sezdim. Filmi yukarıdaki bağlantıdan izledi veya televizyondan seyretti iseniz, aşağıdaki resimlere bakın. Acaba yanılıyor muyum?

Delikanlı sevdiği kızla görüşürken bir ara yere konulmuş birçok sayıda rakam görünüyor.

b070i001.jpgReklâmdan Görüntü
b070i001.jpgReklâmdan Görüntü

Daha sonra Selocanlar rakamları alıp götürmeye başlıyor. O da ne! Ekranda bir saniye kadar ilginç bir sayı görünüyor:

b070i002.jpgReklâmdan Görüntü
b070i002.jpgReklâmdan Görüntü

Ben mi üzerime alındım, bilmiyorum. Bir Avea müşterisi olarak bu görüntü biraz kanıma dokundu. Ama şu da dokunmuyor değil: Ankara Metrosu’nun Kızılay istasyonunda benim telefonum hat ararken, yanımdaki kişi bangır bangır birisiyle konuşuyor. Ben araştırmalarım sonucu bilerek ve isteyerek Avea hattı aldım. Pişman değilim. Başka operatöre geçecek de değilim. Ancak Avea’dan iletişim imkânlarımı geliştirecek yatırımlarda bulunmasını beklemek, sanırım müşterisi olarak hakkımdır. Hem böyle reklâmlar görerek incinmiş de olmam değil mi?

İleride GSM operatörleri birbirleri arasında ne kadar numara geçişi olduğunu açıklarlarsa, bakalım veriler neleri gösterecek?


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 
 

Yorumlar

Simge
Konuk
Comment
Selocan
Yorum 1 (08 ubat 2009 09:38)
Çok güzel olmalı.

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.