Paylaşmak kolay!
SDÜ Etkinliği (II)
Hasan Baltalar
30 Nisan 2011 Cumartesi
10909 Görüntülenme
3 Yorum

28 Nisan 2011 Perşembe günü yine Isparta’da ve Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeydim. Üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin kurduğu Endüstri ve Kalite Kulübü’nün düzenlediği “4. Kariyer Günleri” etkinliğine öğrenci arkadaşlar tekrar davet ettiler. Bu yazıda etkinlikle ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşmak istedim.

Üniversiteye ilk ziyaretim olan 16 Aralık 2010’da, aynı kulübün düzenlediği ve daha özel katılımlı seminere “Kurumsallaşma Farkındalık Eğitimi” adını vermiştik. Önceki etkinlikle ilgili tespitlerimi anlattığım yazımda üniversite ile ilgili görüşlerime yer vermiştim. Bu son etkinlik de, görebildiğim kadarıyla öğrenciler tarafından oldukça ilgi görmüş. Organizasyon ekibi özel kıyafetleri ve yoğun gayretleri ile dikkat çekiyordu. Ekip bu etkinlik için güzel ve değişik bir uygulamada bulunmuş ve katılımcılar adına fidan diktirmiş. Böylece dikili bir ağacım da bulunmuş oldu.

b106i001.jpgTEMA Plaketim
b106i001.jpgTEMA Plaketim

Aile Şirketlerinde Kariyer” başlıklı konuşmamda öğrenci arkadaşlarıma kariyer, aile şirketleri, kurumsallaşma, Kurumsallaşma Mühendisliği ve kurumsal şirketler hakkında bir tanıtım yaptım. Kurumsal şirketlerle aile şirketlerinin özelliklerine değindim. Konuşmamın sonunda da, mezuniyetten sonra çalışma hayatına özel sektörde başlayacak olanların seçim yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla belirli konular bazında her iki şirket tipi arasındaki farkları anlattım. Sağ olsunlar büyük dikkatle dinlediler ve görüşleriyle katılımda bulundular.

Onları bu tür etkinliklerinde sürekli destekleyen ve yalnız bırakmayan hocaları Yrd Doç Dr Gültekin Özdemir, Yrd Doç Dr Abdullah Sütçü, Buket Karatop ve Erdal Aydemir oradaydılar. Isparta Emniyeti de bu etkinlikte lojistik destek sağlayarak öğrencilere katkıda bulunmuş. Koruma Şube Müdürü Hakan Yılmaz da konuya özel ilgi göstererek oturumu izleyenler arasındaydı.

Sosyal sorumluluk kapsamında verdiğim bu konferansa katılan ve teveccüh göstererek beğendiklerini ifade eden öğrenci arkadaşlarıma ve onlara destek veren kişi ve kuruluşlara, ilgileri ve nezaketlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor; “Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma” konusundaki farkındalığın artması için gösterdikleri gayretten dolayı kendilerini kutluyorum.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

Yorumlar

Aslı Dereli
Konuk
Comment
“S. Demirel Üniversitesi Kariyer Günleri” hakkında
Yorum 3 (05 Mayıs 2011 10:29)
Organizasyon ekibinden biri olarak sizin gibi değerli insanlarla tanışmak ve konuşmanızı dinlemek beni çok mutlu etti.
Arzu Oktay
Konuk
Comment
SDÜ 4. Kariyer Günleri “Aile Şirketlerinde Kariyer”
Yorum 2 (02 Mayıs 2011 17:40)
Hasan Bey merhaba,

SDÜ Kariyer Günleri’ne katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederiz. Ayrıca keyifli sohbetiniz ve bilgilendirmeleriniz için de teşekkür ediyorum. Sizi tekrar ağırlamaktan memnuniyet duyacağımızı belirtmek isterim.

Saygılarımla,
Çağlar Sivri
Konuk
Comment
4. Kariyer Günleri Aile Şirketlerinde Kariyer Sunumu
Yorum 1 (30 Nisan 2011 21:03)
Sayın Hasan Baltalar,

Kurumsallaşma konusunda sizi bir kez daha Isparta’da görmekten mutluluk duyduk. Özellikle Tekstil Mühendisliği bölümünden katılan arkadaşlar adına da görüş bildirecek olursam, arkadaşlarımızın büyük bölümü mezun olduktan sonra aile şirketlerinde çalışıyorlar. Bu yüzden bulundukları şirketlere, kurumsallaşma kültürünü aktarmaları ya da en azından bu kavramın farkındalığıyla çalışmaları açısından, yapmış olduğunuz katkılardan dolayı bir kez daha teşekkür ederiz.

Uzm. Çağlar Sivri
Tekstil Mühendisliği Bölümü

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.