28 Nisan 2011 Perşembe günü yine Isparta’da ve Süleyman Demirel Üniversitesi’ndeydim. Üniversitenin Endüstri Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin kurduğu Endüstri ve Kalite Kulübü’nün düzenlediği “4. Kariyer Günleri” etkinliğine öğrenci arkadaşlar tekrar davet ettiler. Bu yazıda etkinlikle ilgili görüşlerimi sizlerle paylaşmak istedim.
Üniversiteye ilk ziyaretim olan 16 Aralık 2010’da, aynı kulübün düzenlediği ve daha özel katılımlı seminere “Kurumsallaşma Farkındalık Eğitimi” adını vermiştik. Önceki etkinlikle ilgili tespitlerimi anlattığım yazımda üniversite ile ilgili görüşlerime yer vermiştim. Bu son etkinlik de, görebildiğim kadarıyla öğrenciler tarafından oldukça ilgi görmüş. Organizasyon ekibi özel kıyafetleri ve yoğun gayretleri ile dikkat çekiyordu. Ekip bu etkinlik için güzel ve değişik bir uygulamada bulunmuş ve katılımcılar adına fidan diktirmiş. Böylece dikili bir ağacım da bulunmuş oldu.
“Aile Şirketlerinde Kariyer” başlıklı konuşmamda öğrenci arkadaşlarıma kariyer, aile şirketleri, kurumsallaşma, Kurumsallaşma Mühendisliği ve kurumsal şirketler hakkında bir tanıtım yaptım. Kurumsal şirketlerle aile şirketlerinin özelliklerine değindim. Konuşmamın sonunda da, mezuniyetten sonra çalışma hayatına özel sektörde başlayacak olanların seçim yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla belirli konular bazında her iki şirket tipi arasındaki farkları anlattım. Sağ olsunlar büyük dikkatle dinlediler ve görüşleriyle katılımda bulundular.
Onları bu tür etkinliklerinde sürekli destekleyen ve yalnız bırakmayan hocaları Yrd Doç Dr Gültekin Özdemir, Yrd Doç Dr Abdullah Sütçü, Buket Karatop ve Erdal Aydemir oradaydılar. Isparta Emniyeti de bu etkinlikte lojistik destek sağlayarak öğrencilere katkıda bulunmuş. Koruma Şube Müdürü Hakan Yılmaz da konuya özel ilgi göstererek oturumu izleyenler arasındaydı.
Sosyal sorumluluk kapsamında verdiğim bu konferansa katılan ve teveccüh göstererek beğendiklerini ifade eden öğrenci arkadaşlarıma ve onlara destek veren kişi ve kuruluşlara, ilgileri ve nezaketlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor; “Aile Şirketleri ve Kurumsallaşma” konusundaki farkındalığın artması için gösterdikleri gayretten dolayı kendilerini kutluyorum.
Yorumlar
Konuk
Yorum 3 (05 Mayıs 2011 13:29)
Konuk
Yorum 2 (02 Mayıs 2011 20:40)
Konuk
Yorum 1 (01 Mayıs 2011 00:03)
Yorumunuzla katkıda bulunun