Paylaşmak kolay!
SDÜ Etkinliği (I)
Hasan Baltalar
18 Aralık 2010 Cumartesi
11006 Görüntülenme
10 Yorum

16 Aralık 2010 Perşembe günü, Süleyman Demirel Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerinin kurduğu Endüstri ve Kalite Kulübü’nün davetlisi olarak Isparta’daydım. Yaklaşık 90 kişinin katılımıyla gerçekleşen ve “Kurumsallaşma Farkındalık Eğitimi” adını verdiğimiz etkinlik oldukça verimli geçti.

b101i001.jpgEtkinlik Afişi
b101i001.jpgEtkinlik Afişi

1992 yılında Türkiye’nin çeşitli illerinde kurulan 22 yeni üniversiteden biri olan Süleyman Demirel Üniversitesi, birbirine komşu olan ve bir köprü ile birleştirilen iki yerleşkeden oluşuyor. Bazı binalarda yapılan yenileme çalışmalarının yanında, yerleşkenin temizliği ve yeşilliği dikkatimi çekti. Özellikle ilk yerleşkenin fazla yüksek olmayan binalardan oluşması, ona otantik bir görünüm kazandırmış.

Üniversitenin Endüstri Mühendisliği bölümü, yeni kurulmuş sayılabilir. Bu yıl ikinci mezunlarını verecek olan bölümün başkanı Yrd. Doç. Dr. Gültekin Özdemir; genç, gayretli ve girişken bir akademisyen. Öğrencileriyle seviyeli bir ağabey-kardeş ilişkisini tesis etmeyi başarmış. Ayrıca onların yoğun sosyal faaliyetlerini de destekliyor.

Endüstri ve Kalite Kulübü, üniversitenin en etkin kulübü olduğunu iddia ediyor. Kulübün bir internet sitesi var. Davet edildiğim zaman düzenledikleri etkinliklere baktığımda, işinde uzman birçok kişiyi üniversiteye getirmeyi başardıklarını fark ettim ve ben de (işlerimin yoğunluğuna rağmen) başkanları İsa Korkmaz’ı kıramadım.

b101i002.jpgKutlama
b101i002.jpgKutlama

Katılımcılar çok dikkatli ve ilgili idiler. Gözlerini benden hiç ayırmadan izleyen çok sayıda öğrenci tespit ettim. Eğitimin son bölümündeki sorular hem sayıca fazla, hem de bugüne kadar aldığım en ciddi olanlardı. Özellikle şirketlerdeki kurumsallaşma çalışmalarında uyguladığım Kurumsallaşma Mühendisliği metodolojisinin yaygınlaşması ve kurumsallaşması için gayret göstermem konusunda ısrarlı idiler. Bölümün öğretim ve araştırma görevlileri de katılıp dinlemek nezaketi gösterdiler. Başta bölüm başkanı Özdemir olmak üzere, öğretim görevlisi Buket Karatop, araştırma görevlileri Erdal Aydemir ve Ebru Kasnak, çok kibar ve konuksever davrandılar.

Sosyal sorumluluk kapsamında verdiğim bu eğitime katılan ve teveccüh göstererek beğendiklerini ifade eden öğrenci arkadaşlarıma ve onlara destek veren hocalarına, ilgileri ve nezaketlerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyor; “aile şirketlerinde kurumsallaşma” konusunun farkındalığının artması için gösterdikleri gayretten dolayı kendilerini kutluyorum.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

Yorumlar

Yüsra
Konuk
Comment
“S. Demirel Üniversitesi Kurumsallaşma Semineri” hakkında
Yorum 10 (01 Nisan 2011 14:00)
Hasan Bey merhaba,

Seminerinize katılma şansım olmadı. Fakat döküman ve video göndermenizi rica ediyorum.
Erdal Aydemir
Konuk
Comment
Geleceğe “kurumsallaşma” ile…
Yorum 9 (19 Aralk 2010 20:37)
Hasan Bey,

Öncelikle bilgi ve tecrübenizi bizlerle paylaşmanızdan dolayı çok memnun olduğumu belirtmek isterim. Ayrıca, kulüp başkanımız İsa Korkmaz’ın bildiğiniz üzere son sınıf öğrencisi olması nedeniyle, mezun olduğunda kulüp yapısının devamlılığı ve gelişimi için de “kurumsallaşma” fikri ve metodolojisinin, öğrencilerimiz üzerinde olumlu etkisi olacağı kanısındayım.

Çalışmalarınızda başarılar diler ve sizi üniversitemizde tekrar görmek isteriz.

Selamlar
Ebru Kasnak
Konuk
Comment
“Kurumsallaşma Farkındalık Eğitimi” hakkında
Yorum 8 (19 Aralk 2010 15:40)
Sn. Hasan Baltalar,

Kurumsallaşma hakkında verdiğiniz bilgiler ve iş hayatına dair paylaşımlarınız ile bizlere üniversitemizde eşsiz bir deneyim yaşattınız. İçtenliğiniz ve samimiyetiniz için de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Çalışmalarınızın ve paylaşımlarınızın daim olması dileğiyle…
Disuze Atay
Konuk
Comment
Teşekkürler
Yorum 7 (19 Aralk 2010 12:15)
Seminerinize başladığınız andan itibaren verdiğiniz elektrik, sizin sempatik tavrınızla birleşerek gayet verimli bir ortam oluşmasını sağladı. Teşekkür ederiz Hasan Bey.

Tekrar görüşmek dileğiyle…
Seyit Sarp
Konuk
Comment
Merhaba Çok Değerli Hasan Hocam
Yorum 6 (19 Aralk 2010 00:17)
Gerçekten çok güzel bir eğitimdi ve tüm arkadaşlarım gibi ben de bu eğitimle kendime birçok yenilik ve farklılık kattım. Gösterdiğiniz özene ve yaptığınız içten yorumlara çok teşekkür ederiz. Sizi tekrar üniversitemizde ve kulübümüzde görmeyi arzularız. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.
Betül Şimşek
Konuk
Comment
“S. Demirel Üniversitesi Kurumsallaşma Semineri” hakkında
Yorum 5 (18 Aralk 2010 20:57)
Merhabalar,

Daha yolun başında sizin gibi değerli bir insanın bilgilerinden faydalanma fırsatı bulduğum için önce size, sonra değerli başkanım İsa Korkmaz’a teşekkürlerimi borç bilirim. Sizi tekrar aramızda görmek bizi mutlu edecektir.
Alperen Tanyeri
Konuk
Comment
Kurumsallaşma Semineri
Yorum 4 (18 Aralk 2010 20:25)
Seminerinizi büyük dikkat ve zevkle izledim. Uzun bir seminer olmasına rağmen, hiç sıkılmadığımı söyleyebilirim. Çalışmalarınızda başarılar diler, bir gün bir yerde birlikte çalışma fırsatı bulmayı umarım…

Teşekkürler.
Hilal Erkan
Konuk
Comment
Teşekkür
Yorum 3 (18 Aralk 2010 20:22)
Merhaba Hasan Hocam,

Eğitim gerçekten çok verimli geçti. Arkadaşlarımızdan çok olumlu tepkiler aldık. Eğitim ve hakkımızda yazdığınız cümleler için teşekkür ediyorum.
Ezgi İnci
Konuk
Comment
“S. Demirel Üniversitesi Kurumsallaşma Semineri” hakkında
Yorum 2 (18 Aralk 2010 19:45)
Merhaba Hasan Abi,

Kulübümüz hakkında yazdıklarınızdan dolayı kendi adıma size çok teşekkür ederim. Aynı başarı sözcüklerini biz de sizin için konuştuk arkadaşlarla. İsa’nın da dediği gibi, sağlıklı günlerde sizi tekrar burada ağırlamak dileğiyle…
İsa Korkmaz
Konuk
Comment
Profesyonellik
Yorum 1 (18 Aralk 2010 18:49)
Selam Hasan Abi,

Sitenizin içeriği, tasarımı, siz ve çalışmalarınız gerçekten takdire şayan. İnşallah Allah size sağlık sıhhat verir de, çalışmalarınızı uzun dönem sürdürürsünüz.

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.