Paylaşmak kolay!
Uyandıran Yatak
Hasan Baltalar
15 Temmuz 2008 Salı
8369 Görüntülenme
5 Yorum

Türkiye’de yatak üreten firmalar, rekabet gereği hiç durmadan ar-ge çalışmaları yaparak ön sırayı kapmaya çalışıyorlar. Ergonomik yatak, biyolojik yatak, doktorların onayladığı yatak reklâmlarını izlerken, Akşam Gazetesi’nde yer alan bir haber oldukça ilgimi çekti. Haberi gazetenin internet sitesinden alıntı yaparak aşağıda veriyor ve bu çok değişik ürün için üretici firmayı kutluyorum.

Haber Metni

Gaysan Mobilya’nın sahibi Muhsin Özdemir, sabahları zor uyanan oğlu Can için, özel yatak geliştirdi. Uyandırma saati geldiğinde yan yatan yatağa yurtdışından da talep var.

Türkiye’nin en eski mobilya üreticilerinden biri olan Gaysan Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Özdemir, sabahları uyanmakta güçlük çeken oğlu Can için uyandıran yatak yapınca, sadece Türkiye’den değil yurtdışından da sipariş yağmuruna tutuldu.

Zaman Ayarlı

28 yaşındaki Can Özdemir, çocukluğundan beri sabahları kalkmakta zorlandığını belirterek, “Bu proje ortaya çıktığında, her ne kadar direkt olarak deklare edilmese de benim için yapıldığını anladım” dedi. Özdemir, uyandıran yatakla ilgili şu bilgileri verdi:

dW2cvseA_o.jpegUyandıran Yatak (Temsili)
Resim: imgbox.com
dW2cvseA_o.jpegUyandıran Yatak (Temsili)
Resim: imgbox.com

Gaysan Mobilya, hareketli sistemler konusunda uzman olduğu için bu ürünü geliştirmek hiç de zor olmadı. İçinde özel bir mekaniği var. Sabah hangi saatte kalkmak istiyorsanız, zaman panelinden saat ayarını giriyorsunuz. Hatta öyle ki dakikasını bile ayarlayabiliyorsunuz. Kalkış saati gelince, yatak yana doğru kayıyor ve üzerinde uyumak mümkün olmuyor. Mecburen kalkmak zorunda kalıyorsunuz. Bu üzerinize su dökülmesinden daha etkili bir yöntem. Tabii eğer uyurgezer değilseniz.

İlk yapılan ürünün kendisine gönderildiğini belirten Can Özdemir, gülerek “Ama eve girmesine izin vermedim.” diye konuştu.

940 TL’ye Wake Up Yatak

Gaysan’ın wake up yatağının 940 TL’den satışa sunulduğunu belirten Özdemir, bu ürünün bir yıldır satıldığını söyledi. Türkiye’de 250 adet wake up yatak sattıklarını belirten Özdemir, patentini aldıkları bu ürünü ihraç ettiklerini de söyledi. İran, Yunanistan, Bulgaristan, Avusturya ve Belarus’a ihracat yaptıklarını dile getiren Özdemir, “İhracat adedimiz bini buldu. Türkiye’de tanındıkça daha çok satacağını düşünüyorum” dedi.

Anneler teşekkür ediyor!

Cem Özdemir, wake up’ın özellikle ilköğretim ve lise çağında çocuklara sahip olan ebeveynler tarafından tercih edildiğini belirterek, “Çocuğunu uyandırmakta güçlük çeken özelikle anneler, arayıp bizi tebrik ediyor.” dedi. Bu ürünün yalnız yaşayanlar tarafından da tercih edildiğini anlatan Özdemir, “Evde uyandıracak kimsesi olmayan ve ağır uykusu olduğu için kalkmakta güçlük çekenler de bu üründen satın alıyor.” diye konuştu.

  • Başucundaki zaman ayarına uyanmak istediğiniz saati önceden giriyorsunuz.
  • Uyandırma saati gelince yatak yan yatmaya başlıyor.
  • Yatak yan tarafa doğru yattığı için üzerinde uyumak da mümkün olmuyor.
Kaynak: Löle, Aylin. “Oğluna uyandıran yatak yapıp dışarıya sattı” (14 Temmuz 2008) aksam.com.tr

Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

Yorumlar

Hatice
Konuk
Comment
Konuk
Yorum 5 (09 Mart 2015 16:09)
Ben de yapmayi düşünüyorum ama benimki daha farklı. Tebrik ederim bu arada ☺
Anonim
Konuk
Comment
“Gaysan uyandıran yatak üretti!” hakkında
Yorum 4 (27 Aralık 2009 10:35)
Tebrik ediyorum.
Nuran
Konuk
Comment
“Gaysan uyandıran yatak üretti!” hakkında
Yorum 3 (06 Ocak 2009 15:53)
Gerçekten çok mantıklı bir üretim.
Tebrik ederim.
Nuran
Konuk
Comment
“Gaysan uyandıran yatak üretti!” hakkında
Yorum 2 (04 Ocak 2009 22:20)
Ben de bunu teknoloji ve tasarım dersim için tasarlamayı düşünüyordum ama siz benden evvel davrandınız.

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.