Paylaşın!
TEMÖB Etkinliği
Hasan Baltalar
3 Şubat 2010 Çarşamba
64910 Görüntülenme
12 Yorum

2 Şubat 2010 Salı günü, çeşitli üniversitelerdeki endüstri mühendisliği öğrencilerinin katılımıyla Gaziantep Üniversitesi’nde gerçekleştirilen 29. Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması’na, sosyal sorumluluk kapsamında davetli konuşmacı olarak katıldım.

TEMÖB nedir?

b086i001.jpg
Kürsüde
b086i001.jpg
Kürsüde

Katılım ve içerik açısından Türkiye’nin en büyük öğrenci organizasyonu olarak kabul edilen Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması (kısa adıyla TEMÖB) tamamen öğrenci tabanında organize ediliyor; konferanslar yoluyla bilgi alışverişi ve yanı sıra eğlence içeriyor. Şubat ve Eylül aylarında olmak üzere yılda iki kez düzenlenen TEMÖB’e, her seferinde farklı bir üniversitenin endüstri mühendisliği bölümü öğrencileri ev sahipliği yapıyor. Etkinliğin bir sonraki dönem çalışmaları bir yıl öncesinden, üniversite temsilcilerinin kararı ile belirleniyor. Organizasyon sadece endüstri mühendisliğini değil, tüm mühendislikleri ve ülkeyi yakından ilgilendiren bir tema seçiyor ve ilgili uzmanlar konuşma yapmak üzere çağırılıyor. Etkinliği, ev sahipliği yapan üniversite ve sponsor kuruluşlar destekliyor. Katılımcı öğrencilerden de sembolik bir katılım ücreti alınıyor.

Tema nasıl seçiliyor?

Bugüne kadar yapılan organizasyonlarda teknoloji politikaları ve yönetimi, girişimcilik, küreselleşme, bilgi ekonomisi, mühendislik yönetimi, değişim yönetimi, kurumsal çeviklik ve inovasyon gibi konular işlenmiş.

Üyesi olduğum bir elektronik gruba Gaziantep Üniversitesi Yenilikçilik Kulübü tarafından Haziran 2009’da gönderilen bir mesaj, bu son etkinliğin teması hakkında öneri istiyordu. Gruba bu sorunun sorulması ve altı bine yakın endüstri mühendisinin arayışının sorgulanması dikkatimi çekmişti.

Bu mesaja cevap vererek, kurumsallaşma konusunu seçmelerini önerdim. Sebebini de şöyle açıkladım: “Endüstri mühendislerinin bu konuya eğilmesi, mezuniyet sonrası işletmelerde yaşadıkları birçok sıkıntının nedenlerini anlamaları bakımından çok büyük önem taşıyor. Üstelik patronlar kurumsallaşma konusundaki gelişmeleri, (adını kurumsallaşma koymasa da) daha çok endüstri mühendislerinden bekliyor. Kısacası olay iki yönlü seyrediyor. Endüstri mühendisleri bir yandan işletmenin kurumsallaşamamasının neden olduğu sıkıntıları yaşarken, bir yandan da bunlara çözüm bulmaya zorlanıyor.”

Organizasyon, önerimi uygun bularak “Kurumsallaşma ve Kurumsallaşma Süreci” konusunu tema olarak seçti.

Değerlendirme

b086i002.jpg
Soru Soran Bir Öğrenci
b086i002.jpg
Soru Soran Bir Öğrenci

Etkinlik, iş ve iş hayatı konusunda henüz bir tecrübesi olmayan üniversite öğrencilerinden beklenmeyecek kadar iyi organize edilmişti. Organizasyon sorumluları özel giyimleriyle hemen fark edilebiliyordu. Konuşmacı ve katılımcı konuklara örnek bir ev sahipliğiyle yardımcı oldular. Katılım oldukça yüksekti ve konuya olan ilgi çok fazlaydı. Konuşma yaptığım ilk günün konferanslarını tamamen izledim. Yabancı bir aile şirketi olan Özmaya’yı temsilen gelen Oktay Demirci, firmasının kurumsal uygulamalarını anlattı. Kalitest’ten Canan Topçu, kurumsallaşma ile kalite sistemleri arasındaki ilişkiye ve yanlış uygulamalara vurgu yaptı.

Teşekkür ve Kutlama

Organize eden öğrencilerin gayretini takdir ettiğim bu etkinliğe emeği geçen, başta Gaziantep Üniversitesi Yenilikçilik Kulübü yöneticileri ve onlara liderlik ederek destekleyen bölüm başkanları Prof Dr Türkay Dereli’yi kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Konuşmamdan sonra kutlamak için adeta sıraya giren katılımcı öğrenci arkadaşlara da iltifatlarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Mezuniyetlerinden sonra, aile işletmelerinin kurumsallaşmasına katkıda bulunan birer mühendis olmalarından ve şahsen buna küçük de olsa bir katkıda bulunmuş olmaktan sevinç duyacağım.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşın!
 

Yorumlar

İlk | Önceki | Gösterilen Yorumlar: 11 - 12 (Toplam: 12)
Sultan Merve Güzel
Konuk
Comment
“29. Türkiye Endüstri Mühendisliği Öğrencileri Buluşması” hakkında
Yorum 2 (04 Şubat 2010 03:45)
Ben, Gaziantep Üniversitesi ikinci sınıf öğrencisiyim ve TEMÖB’e ilk katılışım. Katılmamın faydalı olacağını düşünüyordum ama sizleri dinledikten sonra çok çok faydalı olduğunu gördüm. Bizim öğrenmemiz için şevkli ve içten olmanızdan dolayı gerçekten çok mutlu oldum. Sizin o pozitif enerjiniz, anlatma aşkınız ve bunun yanısıra öğrenciye konuyu hangi dille nasıl bir yöntemle anlatacağınızı bilmeniz, gerçekten başarılı bir eğitmen olduğunuzun kanıtıdır.

Birbirinden değerli konuşmacıları dinlediğim ve tanıdığım için çok mutlu oldum. Ayrıca yukarıda bahsettiğiniz tebrik için sıraya giren öğrencilerden biriydim. Geldiğiniz ve bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için tekrar çok teşekkür ederim.
Oktay Demirci
Konuk
Comment
29. TEMÖB Hakkında
Yorum 1 (04 Şubat 2010 00:38)
29. TEMÖB’e konuşmacı olarak katılmaktan, diğer konuşmacılar Sn Hasan Baltalar ve Sn Canan Topcu ile tanışmaktan, kendileri ile gün boyunca sohbet etme imkânı bulmuş olmaktan dolayı çok mutlu oldum. Ayrıca, gerek bölüm başkanı Sn Türkay Dereli’nin ve organizasyon komitesindeki öğrenci arkadaşların misafirperverliğini taktirle anıyorum.

Katılımcı öğrencilerin çok dikkatli ve iyi yetişmekte oldukları hemen belli oluyordu. Kendilerine, yakında atılacakları iş hayatında üstün başarılar diliyorum.

Oktay Demirci (Özmaya AŞ)
İlk | Önceki | Gösterilen Yorumlar: 11 - 12 (Toplam: 12)

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.