Paylaşmak kolay!
TOBB ETÜ Etkinliği
Hasan Baltalar
11 Mart 2016 Cuma
7544 Görüntülenme
Yorumsuz

9 Mart’ta, davet edildiğim Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Endüstri ve Verimlilik Topluluğu (EVT) tarafından düzenlenen Liderlik Kampı ’16 etkinliğine, sosyal sorumluluk kapsamında katılıp bir konuşma yaptım.

EVT

Etkinliği düzenleyen Endüstri ve Verimlilik Topluluğu, 2005 yılında o zamanki adıyla Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) ve TOBB ETÜ işbirliği ile kurulmuş. 1,5 milyon üyesi olan topluluğun amacı, “öğrencilerin gelecekte içinde bulunacağı iş hayatını simüle ederek üyelerini profesyonel meslek hayatına hazırlamak” olarak belirlenmiş. Eğitim, Tanıtım ve Sponsorluk adında üç komite, topluluğun organizasyonlarını düzenliyor.

Liderlik Kampı

Liderlik Kampı, topluluk tarafından iş dünyasındaki liderler ile geleceğin liderlerini bir araya getirmeye çalışan ve bine yakın üniversite öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen ulusal çapta bir organizasyon. Sloganları: “Gençler, liderleri kampa alıyor”. İlki 2011 yılında yapılan organizasyonun, bu yıl altıncısı gerçekleşmiş.

b150i001.jpgKürsüde
b150i001.jpgKürsüde

Sunumum

Aile Şirketlerinde Kariyer” başlıklı konuşmamda öğrenci arkadaşlarıma kariyer, aile şirketleri, kurumsallaşma, Kurumsallaşma Mühendisliği ve kurumsal şirketler hakkında bir tanıtım yaptım. Kurumsal şirketlerle aile şirketlerinin özelliklerine değindim. Konuşmamın sonunda da, mezuniyetten sonra çalışma hayatına özel sektörde başlayacak olanların seçim yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla belirli parametreler bazında her iki şirket tipi arasındaki farkları anlattım.

İzlenimlerim

Önce, organizasyonu düzenleyen öğrencilerin şahsımla kurdukları iletişimde kullandıkları nezaketten başlamalıyım. Bu dil karşısında “Gelemem” diyen kişinin, gerçekten ciddi bir mazereti olduğuna eminim.

b150i002.jpgSalondan Bir Görüntü
b150i002.jpgSalondan Bir Görüntü

Davetli konuşmacıların organizasyona erişimi ve geri dönüşü konusunda sağlanan kolaylıklar ve gösterilen konukseverlik hayran bıraktı. Güler yüz ve ikram teklifleri çok samimi idi. Konuşmamın büyük bir dikkatle izlendiğini gördüm. Sunumumun sonunda ilgili görüş ve sorular aldım.

Öğrencilerin okul sonrasına ve gelecekte bulunacakları yerleri şu anda temsil eden iş insanlarına gösterdikleri ilgi ve öğrenme isteği, beni oldukça memnun etti. Gelen tüm konuşmacılar adına fidan dikilmesine de ayrıca sevindim. Bu benim, sonrasında dikili ağacım olan ikinci etkinlik katılımım oldu.

Teşekkür

Etkinliği düzenleyen ve beni davet etme nezaketinde bulunan Endüstri ve Verimlilik Topluluğu’na, Ankara ve diğer şehirlerden öğrenme hevesiyle gelerek konuşmamı dikkatle dinleyen ve soru soran öğrencilerle ev sahipliği yapan TOBB ETÜ yönetimine şükranlarımı sunuyorum.


Lütfen sitenin kullanım politikasına uyun ve kaynak göstermeksizin alıntı yapmayın.
 Paylaşmak kolay!
 

Yorumunuzla katkıda bulunun

  • Bilgi girilmesi zorunlu alanlar * ile işaretlenmiştir.
  • E-Posta adresiniz yayınlanmayacak ve aramızda kalacaktır.
  • Yorumunuz içinde, lütfen bağlantı (link) kullanmayınız.