28 Nisan’da, davet edildiğim Karabük Üniversitesi (KBÜ) Endüstri Mühendisliği Kulübü (EMK) tarafından düzenlenen CIE ’16 etkinliğine, sosyal sorumluluk kapsamında katılıp bir konuşma yaptım.
EMK
Etkinliği ilk kez düzenleyen kulüp; üyelerinin sosyal, kendine güvenen, girişimci ve sektörün gereksinimlerini karşılayacak birer endüstri mühendisi olarak mezun olmasına katkıda bulunmayı kendisine vizyon olarak belirlemiş.
Sunumum
“Aile Şirketlerinde Kariyer” başlıklı konuşmamda öğrenci arkadaşlarıma kariyer, aile şirketleri, kurumsallaşma, Kurumsallaşma Mühendisliği ve kurumsal şirketler hakkında bir tanıtım yaptım. Kurumsal şirketlerle aile şirketlerinin özelliklerine değindim. Konuşmamın sonunda da, mezuniyetten sonra çalışma hayatına özel sektörde başlayacak olanların seçim yapmalarını kolaylaştırmak amacıyla belirli parametreler bazında her iki şirket tipi arasındaki farkları anlattım.
İzlenimlerim
Organizasyonu düzenleyen öğrencilerin şahsımla kurdukları iletişimde kullandıkları nezaketten burada da bahsetmeliyim. Mükemmeliyetçiliğimden kaynaklanan ayrıntıcılığıma büyük bir azimle katlandılar. Karşılama ve yolculamada kolaylık sağladılar.
Öğrencilerin yanı sıra bölüm hocalarının da etkinliğe katılmaları ve konuşmamı izlemeleri ilgimi çekti. Güler yüz ve ikram teklifleri çok samimi idi. Konuşmamın büyük bir dikkatle izlendiğini gördüm. Sunumumun sonunda ilgili görüş ve sorular aldım. Öğrencilerin okul sonrasına ve gelecekte bulunacakları yerleri şu anda temsil eden iş insanlarına gösterdikleri ilgi ve öğrenme isteği, beni oldukça memnun etti.
Konuşmamı tamamladıktan sonra organizasyonda görevli öğrenciler ile hocaları, 1994’te UNESCO Dünya Miras Listesi’ne alınan Safranbolu’da geziye çıkardılar. Hayatımda ilk kez gittiğim bu şirin ilçeden oldukça hoşlandım. Konakları ile meşhur olan Safranbolu’nun, lokumunun da harika olduğunu tadarak öğrenmiş oldum. Lokumcu dükkanlarının her birinin önünde tepsiyle lokum ikram ediliyor ve almayanlara sitem ediliyor. Gezi sırasında çektiğim fotoğraflara buradan erişebilirsiniz.
Şehri gezdiğimiz ekibe, organizasyondaki diğer öğrencilerin de eklenmesiyle enfes bir de akşam yemeği yedik ve hoş bir sohbet gerçekleştirdik. Öyle ki, işletmenin kapanış saati nedeniyle ara verilen sohbet konaklatıldığım otelin lobisinde devam etti. Öğrenci gençler ile hocaları arasındaki iletişim ve muhabbete hayran kaldım.
Ertesi gün, görevli olarak ilgilenen öğrenciler (Ercan Çakır ve Tutku Akçay) o günün konuşmalarından mahrum kalmayı göze alarak, Safranbolu’da beni ikinci kez gezdirdiler. Akşam olmasından dolayı önceki gün gidilemeyen yerlere de uğradık. Burada, Manifaturacılar sokakta Safran Çiçeği tarımı yapan Mustafa Dursun’dan bahsetmem gerekiyor. Toprakla uğraşmaktan dolayı ellerindeki tırnakların kuruyup döküldüğünü gördüğüm bu adamı, muhakkak desteklemek gerekiyor. İşini çok seven bu konuksever esnaf ile alışverişimizi yapıp, ayrıldık.
Teşekkür
Etkinliği düzenleyen ve beni davet etme nezaketinde bulunan Endüstri Mühendisliği Kulübü’ne, organizasyonda benimle ilgilenme görevi yüklenenler başta olmak üzere öğrenme hevesiyle gelerek konuşmamı dikkatle dinleyen ve soru soran öğrencilerle ev sahipliği yapan Karabük Üniversitesi yönetimine şükranlarımı sunuyorum.
Yorumunuzla katkıda bulunun